Det sker

Skolefest

D. 26. oktober havde vi skolefest. Det var en rigtig god dag og (u)hyggelig aften. Dagen bød først på Tour de værksted, hvor eleverne på skift besøgte hinandens værksteder. Her var der arrangeret forskellige aktiviteter – fx lavede alle elever deres egen pizza på ’Mad og Ernæring’ og på ’Byg, Bolig og Anlæg’ kastede eleverne på måls med ærteposer. Derefter var der oppyntning til den store Halloween-fest, hvor der blev dekoreret, kreeret fantasifulde og skumle madretter, og gjort klar til aftenens fest, hvor elever og undervisere var klædt ud.

Vi mødte både Dracula, mumier, spøgelser, kranier, edderkopper og andet kryb, der på én og samme tid spredte uhygge, samt en rigtig god og sjov stemning.

Derefter var der fællesspisning, fest med bar og rapperne fra Studie-Musik optrådte for os. Det var en fantastisk god fest.

 

Uddannelsesmesse 

D. 28. oktober deltog FGU Sydøstjylland i uddannelsesmessen i Horsens. 

Vi var til stede på messen med en stand, og mange kom forbi og var interesserede i at høre om FGU Sydøstjylland. Vi fik mange kvalificerede spørgsmål og det var tydeligt at mærke, at flere og flere begynder at kende til FGU og tænker på os som en god mulighed for fremtidig uddannelse. 

Den 8. november deltog vi ligeledes i uddannelsesmessen for Skanderborg og Odder. 

 

Det gode liv

Som optakt til elevrådsvalget har eleverne på FGU Sydøstjylland i Odder arbejdet kreativt med ”Det gode liv” – i både det store og det lille demokrati. Det har været et forløb fuld af refleksioner, begrebsafklaring, bevægelse, leg, grin og masser af skabende aktiviteter.

 

Ræk mig lige samarbejdet 

På skolen i Hørning har vi gennem den seneste tid kørt et samarbejdsforløb, som bl.a. har inkluderet en dag med en konsulent fra ”Ræk mig lige samarbejdet”. Det har været et super godt forløb og ’Ræk mig lige samarbejdsdagen’ var meget anbefalelsesværdig. 

 

Portfolio-uge Skanderborg

I uge 46 var eleverne i Den Gamle By som en del af deres portfolio-uge. Her fik de indsigt i og viden om kultur, historie og levemåder gennem tiden.

 

Socialfondsprojekt 

D. 21. november var medarbejdere fra FGU Sydøstjylland til det første af to fælles pædagogiske kompetencedage, der afholdes på tværs af de 4 FGU’er, der er tilknyttet Socialfondsprojektet; Professionalisering af FGU’s inkluderende læringspraksis. 

De fire deltagende FGU’er er Midtjylland, FGU Aarhus, Østjylland og FGU Sydøstjylland.

I samarbejde skal der udvikles nye metoder og en pædagogisk praksis, der kan styrke FGU’s løfteevne i forhold til sårbare elever i målgruppen for FGU. 

Med projektet skal der udvikles involverende og inkluderende metoder og praksis, der skal styrke elevernes kvalificerede medbestemmelse gennem en understøttelse af elevernes såkaldte personlige recovery og empowerment.

På baggrund af oplæg bød dagen på værdifulde indsigter og spændende viden om de to faglige grundlag; Recovery-orienteret Rehabilitering (ROR) og Kvalificerende Selvbestemmelse/Vitalisering (KvasVital) samt koblingen til Relationskompetence – den vigtigste enkeltfaktor i læring/trivsel – baseret på Louise Klinges forskning.

Dernæst var der workshops – bl.a. GRÅK – der via forskellige tilgange alle kredsede omkring ROR og KvasVital i praksis.

Vi havde en rigtig spændende og lærerig dag med vidensdeling, inspiration og værdifulde værktøjer – alt sammen noget, vi glæder os til at arbejde meget mere med, og implementere i vores arbejde på FGU Sydøstjylland.

 

Trivselsundersøgelse

Elevernes trivsel er vigtig for os på FGU Sydøstjylland. I uge 47 deltog vi derfor i Børne- og Undervisningsministeriets årlige trivselsundersøgelse, der løber fra 1. november – 31. december, hvor elevernes trivsel måles og evalueres på 5 parametre.

 

 

Thrane.nu
  • CVR: 39815524
  • EAN nr.: 5798000561755
  • Sikker post: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Tlf: 2555 5600
  • Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.