Du kan her hente elevhåndbogen, hvis du vil vide mere om hverdagen hos os. Hent elevhåndbog her: elevhåndbog
Hvis du er syg, eller af anden grund ikke kommer i skole, skal du give din kontaktlærer besked mellem kl. 07.50 – 08.00 om morgenen.
Ved længerevarende sygdom eller gentagne sygemeldinger, kan du blive bedt om at medbringe en lægeerklæring fra din læge.
Det er vigtigt at du sygemelder dig eller laver aftaler om fravær. Hvis du bare bliver væk uden gyldig grund, skal vi trække dig i din skoleydelse.
Gyldige grunde til fravær er fx sygdom, lægebesøg, behandlingsaftaler eller lignende.
Hvis du har for meget fravær, vil du blive indkaldt til en samtale med din kontaktlærer, så vi sammen kan
finde en løsning på at nedbringe fraværet. Vi kontakter dig hurtigt i tilfælde af fravær, da vi dermed hjælper dig hurtigt tilbage på sporet.
Hvis dit fravær fortsat stiger, vil du blive indkaldt til en samtale, hvor din KUI vejleder og dit netværk eventuelt deltager. Udviser du fortsat manglende studieaktivitet kan du risikere at få en skriftlig advarsel og yderligere tiltag, der i sidste ende kan betyde ophør af uddannelse på FGU.
Infopakke henvendt til unge, pårørende og kommunale ungeindsats (KUI):
I uddannelsen er elektroniske hjælpemidler en del af hverdagen, hvilket betyder, at vi bruger internet, mail, foto og mobiltelefoner hensynsfuldt og med respekt for hinanden. Uhensigtsmæssig adfærd i fritiden er omfattet af ordens- og samværsreglerne, når for eksempel digital adfærd på blandt andet sociale medier, har direkte indflydelse på undervisningsmiljøet, herunder ordenen og samværet på institutionen.
Regler for digital adfærd:
Ungdomskort: Som FGU-elev har du mulighed for at købe et Ungdomskort. Dette giver dig stor rabat på offentlig transport mellem din skole og din bopæl.
Fordele ved Ungdomskort:
Du kan læse mere om Ungdomskoret og bestille der her Ungdomskort i Midttrafik.
Digitalt studiekort: Et studiekort giver dig adgang til rabatter i en lang række butikker og på museer og restauranter
Du kan læse om det digitale studiekort her.
Vi spiser sammen på skolen til morgenmad og frokost. Deltagelse ved måltiderne er en del af fællesskab og læring. På vores adresser på i Horsens og i Skanderborg har du mulighed for at være med i en madordning. Morgenmaden er gratis, mens frokosten koster 20 kr. Dette betaler du over skoleydelsen. Tilkøb af frokost er dog frivillig, men du skal skriftlig framelde dig ordningen. Dette gøres ved henvendelse i elev administrationen.
Prøver: På FGU er der tre forskellige prøveformer; en portfolioprøve (hvor du bruger de ting du har produceret i undervisningen), praktisk prøve på én arbejdsdag og praktisk prøve over flere arbejdsdage.
Se korte videoer her: Prøveformer
I skemaet nedenfor kan du se, på de gule markeringer, hvordan man går til eksamen her i FGU Sydøstjylland.
Klagevejledning: Ifølge eksamensbekendtgørelsens kap. 10 kan en eksaminand indgive en klage over en prøve.
Klagen skal være:
Klagen kan omhandle:
Klagesagen behandles af den prøveansvarlige efter ministeriets klagevejledning.
Rygning: Røgfri skoletid betyder, at der ikke må ryges i skoletiden, hverken på eller uden for matriklen. Røgfri skoletid gælder alle elever, ansatte, ledere og gæster på skolen og omfatter også rygerelaterede produkter som e-cigaretter og snus.
Rusmidler: Skolen accepterer ikke nogen former for påvirkning af - brug af og/eller besiddelse af narkotiske stoffer, andre rusmidler eller alkohol på skolen.
Overtrædelse medfører indkaldelse til samtale.
Det kan medføre øjeblikkelig bortvisning og eventuelt politianmeldelse.
Mødetid: FGU er en fuldtidsuddannelse på 37 timer ugentlig. Du har 30 timers undervisning på værksted, på hold, til spisning og fællessnakke med lærer og med hinanden. De resterende 7 timer bruger du til at lave opgaver, forberede dig på næste dags undervisning og deltage i aktiviteter efter kl. 14.00 som fx uddannelsesmesser, ekskursioner mm.
Den normale mødetid er fra kl. 8.00 til 14.00 hver dag. Der kan være andre mødetider i forbindelse med ture, ekskursioner, messer og lignende.
Ferier og fridage: Når du starter på skolen, får du udleveret en ferie/fridags plan for dit skoleår. Når skolen har lukket og ikke tilbyder dig alternativ undervisning, vil du modtage din skoleydelse som sædvanligt. Skulle du have behov for at holde fri ud over det, skal du aftale det med din kontaktlærer, og du vil ikke modtage skoleydelse for den periode, du holder fri.